Coöperatie Hoogstraten start aardbeiseizoen met veiling voor goede doel

Met de komst van de eerste lentekriebels heeft Coöperatie Hoogstraten het officiële startschot gegeven voor het nieuwe seizoen. Naar traditie werd tijdens de seizoensopening een kist aardbeien geveild voor het goede doel. De veiling bracht dit jaar 4.000 euro op, een bedrag dat door de coöperatie meteen verdubbeld werd. De opbrengst gaat naar de Voedselbanken, een organisatie die zich inzet voor de strijd tegen honger en voedselverlies.
 
Er zijn terug volop verse groenten en fruit van eigen bodem beschikbaar. Dat weten ze ook in Hoogstraten, waar woensdag de aftrap van het nieuwe seizoen werd gegeven. Het hoogtepunt van de seizoensopening is er al jaar en dag de verkoop van de eerste aardbeien. Dit keer was het supermarktketen Lidl die 4.000 euro bood voor acht bakjes van 500 gram. “We zijn verheugd om het eerste bakje aardbeien aan te kopen als startschot van het lokale aardbeiseizoen", aldus Joeri Beniest, hoofd inkoop groenten & fruit bij Lidl België & Luxemburg.
 
De opbrengst van de veiling werd door de coöperatie zelf verdubbeld en geschonken aan de Belgische Federatie van Voedselbanken. “Met de opbrengst wil we de voedselbanken een extra duwtje in de rug geven”, aldus de coöperatie. De cheque van 8.000 euro werd in ontvangst genomen door voorzitter van de federatie Piet Vanthemsche. Hij benadrukte dat de samenwerking tussen de voedselbanken en de coöperatieve veilingen belangrijk is omdat het hen toelaat om zo kwaliteitsvolle en verse producten aan te bieden aan hun klanten.

Vertrouwen in het komende seizoen

Coöperatie Hoogstraten kijkt vol vertrouwen naar het komende seizoen. “Ondanks de talrijke uitdagingen die voor ons liggen, investeren wij volop in de toekomst”, klinkt het. De veiling haalt het voorbeeld aan van haar UV-robot in de strijd tegen witziekte bij aardbeien. “Na jarenlange inspanningen van diverse partijen waaronder Proefcentrum Hoogstraten en enkele leveranciers werd de techniek om witziekte te bestrijden met UV-licht succesvol omgezet in een werkbare robotoplossing op de teeltbedrijven. Deze mijlpaal betekent een stap voorwaarts in de duurzame toekomst van de sector.”

Bron: www.vilt.be 

terug naar overzicht

Hou je ervan om mensen te helpen? Ben je sociaal en meevoelend? Steek je graag de handen uit de mouwen en wil je net als wij honger en voedselverlies de wereld uit helpen? Laat dan zeker van je horen!

Ontdek de vacatures van de Regionale Voedselbanken

Van logistiek en bevoorrading tot administratie en communicatie: de Regionale Voedselbanken zijn steeds op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers. Kan je je minstens 1 dag per week vrijmaken? Van harte welkom!

Word vrijwilliger bij een vereniging in je buurt

De Voedselbanken tellen meer dan 600 lokale aangesloten verenigingen. Zij bezorgen het ingezamelde voedsel gratis aan mensen in nood, en bieden hun daarbij ook een luisterend oor. Help je mee? 

 

 

Elke bijdrage, hoe klein ook, maakt een verschil. Wist je dat je met 25 euro maar liefst 174 maaltijden op tafel brengt?

EENMALIGE GIFT

Voor elke gift van 40 euro of meer ontvang je een fiscaal voordeel van 45%. Een  gift van 40 euro kost je dus maar 22 euro.

MAANDELIJKSE GIFT

Met periodieke steun bereiken we samen een groter doel.

LEGATEN

Met een legaat beteken je ook na je levenseinde veel voor mensen in nood.

START ZELF EEN FONDSENWERVINGSACTIE VIA FACEBOOK

Jouw fondsenwervingsactie geeft kwetsbare mensen een duwtje in de rug.