Het succes van de Belgische Federatie van Voedselbanken en Deliveroo in de strijd tegen voedselarmoede

Dankzij de round-up feature van Deliveroo werd reeds meer dan € 40.000 opgehaald

  • Sinds oktober 2023 hebben Deliveroo klanten in België al meer dan € 40.000 gedoneerd, wat neerkomt op 20.000 maaltijden aan mensen in armoede.
  • De ‘round-up’ functie in de Deliveroo-app stelt klanten in staat om eenvoudig te doneren aan de Belgische Federatie van Voedselbanken (BFVB) bij bestellingen op het platform.
  • Deliveroo werkt aan een vrijwilligersprogramma voor hun werknemers.

Woensdag 20 maart 2024, Brussel - Deliveroo en de Belgische Federatie van Voedselbanken delen vandaag met trots het positieve verloop van hun samenwerking mee met als doel de voedselarmoede in België te ondersteunen. Sinds de lancering van hun partnerschap in oktober vorig jaar, kondigen beide partners vandaag aan dat er reeds meer dan  € 40.000 is opgehaald dankzij de vrijgevigheid van Deliveroo klanten. Dit komt overeen met 20.000 maaltijden die werden verdeeld door BFVB.

Het succes van deze campagne in België wordt toegeschreven aan de introductie van een innovatieve ‘round-up’-functie in de Deliveroo-app. Bij het afrekenen van een bestelling kunnen Deliveroo klanten eenvoudig het totale bedrag afronden naar boven. Dit verschil wordt rechtstreeks gedoneerd aan BFVB. Met slechts één simpele klik kunnen klanten bijdragen aan de BFVB en hierdoor rechtstreeks mensen in armoede steunen.

Marc Mertens, Gedelegeerd Bestuurder van de Belgische Federatie van Voedselbanken, uitte zijn dankbaarheid: "Sinds 2019 hebben de Voedselbanken het hoofd moeten bieden aan een ongeziene stijging van het aantal begunstigden met 27%. Om aan de groeiende vraag naar voedselhulp te voldoen, heeft de Federatie echter in 2023 zelf 1.311 ton voedsel moeten aankopen (+3,2% ten opzichte van 2022 en +65% in vergelijking met 2020). Deze extra fondsen zijn dus meer dan welkom. Ondanks alle levensmiddelen die we ontvangen, moeten we sinds 2020 steeds meer voedsel zelf kopen.We zijn zeer verheugd over de geweldige respons op de inzet van Deliveroo om onze strijd tegen voedselarmoede in België te ondersteunen."

Luiz Richter, Algemeen Directeur van Deliveroo België, bevestigd het sentiment en zegt: "Bij Deliveroo is het ondersteunen van gemeenschappen en regio’s waar we actief zijn altijd integraal onderdeel geweest van onze bedrijfsethiek. Het succes van de donaties, mogelijk gemaakt door onze innovatieve round-up functie op ons platform, benadrukt de kracht van dit initiatief. Het helpen van degenen die worstelen met voedsel- en financiële onzekerheid is een zaak die mij na aan het hart ligt, en ik ben er trots op dat de toonaangevende technologie van Deliveroo ons in staat stelt om een positieve impact te hebben op deze gemeenschappen. De voortdurende steun van onze klanten is werkelijk inspirerend, en we zijn dankbaar voor hun toewijding om een betekenisvolle verandering te creëren."

Vrijwilligersprogramma
In het kader van dit partnerschap zal Deliveroo een vrijwilligersprogramma lanceren. Dit geeft werknemers van Deliveroo de kans om als vrijwilliger te werken, zij aan zij met de vrijwilligers van de Belgische Federatie van Voedselbanken en haar 9 regionale Voedselbanken

Full Life
Het partnerschap tussen Deliveroo en de BFVB werd opgezet in het kader van het wereldwijde Full Life-initiatief van Deliveroo, een programma dat wordt uitgerold in alle 10 markten waarin Deliveroo actief is om voedseltekorten aan te pakken en lokale gemeenschappen te ondersteunen.

terug naar overzicht

Hou je ervan om mensen te helpen? Ben je sociaal en meevoelend? Steek je graag de handen uit de mouwen en wil je net als wij honger en voedselverlies de wereld uit helpen? Laat dan zeker van je horen!

Ontdek de vacatures van de Regionale Voedselbanken

Van logistiek en bevoorrading tot administratie en communicatie: de Regionale Voedselbanken zijn steeds op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers. Kan je je minstens 1 dag per week vrijmaken? Van harte welkom!

Word vrijwilliger bij een vereniging in je buurt

De Voedselbanken tellen meer dan 600 lokale aangesloten verenigingen. Zij bezorgen het ingezamelde voedsel gratis aan mensen in nood, en bieden hun daarbij ook een luisterend oor. Help je mee? 

 

 

Elke bijdrage, hoe klein ook, maakt een verschil. Wist je dat je met 25 euro maar liefst 174 maaltijden op tafel brengt?

EENMALIGE GIFT

Voor elke gift van 40 euro of meer ontvang je een fiscaal voordeel van 45%. Een  gift van 40 euro kost je dus maar 22 euro.

MAANDELIJKSE GIFT

Met periodieke steun bereiken we samen een groter doel.

LEGATEN

Met een legaat beteken je ook na je levenseinde veel voor mensen in nood.

START ZELF EEN FONDSENWERVINGSACTIE VIA FACEBOOK

Jouw fondsenwervingsactie geeft kwetsbare mensen een duwtje in de rug.